Dagens namn: Elise, Lisa

Manchester City mästare i ligacupen – efter 38 år

Publicerad 2014-03-02

De hade inte vunnit ligacupen på nästan 40 år.

Men efter två drömmål på två minuter fick Manchester City äntligen lyfta bucklan.

– Jag hoppas att de ger oss självförtroende att vinna fler titlar, säger Samir Nasri.

Följ ämnen

Det är 38 år sedan Manchester City vann ligacupen. Tre år tidigare, 1973, vann Sunderland sin senaste titel när de vann FA-cupen.

I söndagens ligacupfinal såg Sunderland ut att vara på väg mot en riktig skräll. Fabio Borini gav laget ledningen i den tionde minuten mot City och det stod sig halvleken ut.

Men i den andra vände City – med två drömmål på två minuter. Yaya Touré skruvade först in kvitteringen i bortre krysset. Kort senare dunkade Samir Nasri in 2-1 och City-glädjen visste inga gränser.

Larsson utbytt

Sunderland jagade kvittering men fick aldrig i något 2-2-mål. I stället kunde Jesus Navas punktera matchen i den 89:e minuten.

City vann FA-cupen för tre säsonger sedan, men tog sin första ligacuptitel sedan 1976.

– Jag känner så mycket glädje och så mycket stolthet. Jag har förlorat de två finaler jag spelat här och idag var det väldigt viktigt att vinna. Jag hoppas att de ger oss självförtroende att vinna fler titlar, säger Samir Nasri till Sky Sports.

Sebastian Larsson spelade från start i Sunderland men byttes ut i den 59:e minuten och var då rejält irriterad.