Syrianska nära historisk allsvensk plats

Det satt hårt inne, men nu är Syrianska ruggigt nära allsvenskan.

Stor matchhjälte mot Jönköpings Södra: tvåmålsskytten Peter Ijeh.

– Nu är Ijeh kung, säger ordföranden Andreas Temiz till sportbladet.se.

Syrianska fick en drömstart hemma mot Jönköpings Södra, som slåss för nytt superettankontrakt. Skyttekungen Peter Ijeh gjorde 1-0 efter bara fyra minuter och de drygt 4 000 åskådarna i Södertälje firade som om den allsvenska platsen var klar.

– Ijeh snappade upp en bakåtpassning och rundade målvakten och lade in den. Det var väldigt skönt, säger ordföranden Andreas Temiz efter slutsignalen.

Men sedan låste sig spelet för hemmalaget.

I den 34:e minuten kvitterade den förre IFK Göteborg-anfallaren Mathias Etéus efter passning från mittfältaren Dennis Östlund.

– Det var en kontring. Annars hade vi det mesta av spelet, säger Temiz.

Åtta minuter senare fick Jönköpings Södras mittback Tomas Backman sitt andra gula kort och blev utvisad. Södertäljelaget gjorde ett par offensiva byten i slutet för att få till ett segermål. Och i den 82:a minuten fick Syrianska straff. Peter Ijeh stegade fram och dunkade in 2-1-bollen strax under ribban.

– Hela laget har varit fantastiskt, men i dag var Peter Ijeh kung. Vi förtjänade den här segern, säger Temiz.

Samtidigt fick GIF Sundsvall bara 1-1 hemma mot FC Trollhättan. Det innebär att Syrianska är väldigt, väldigt nära allsvenskan. Det ska till ett smärre mirakel för att man ska missa direktavancemang. GIF Sundsvall måste slå IFK Norrköping, som redan är klart för allsvenskan, på bortaplan samtidigt som tabelljumbon Väsby United slår Syrianska på hemmaplan. Då går Sundsvall upp direkt och Syrianska får kvala.

– Vi har ena benet i allsvenskan. Men vi får vänta med att fira till nästa helg, säger Andreas Temiz.