Youngs skådespel – guld värt för United

Publicerad 2012-04-15

Ordnade ny straff när United slog Aston Villa med 4-0

Ashley Young fortsätter göra stora framsteg som skådespelare. När Manchester United besegrade Aston Villa med 4-0 och tog ett stort steg närmare ligatiteln filmade Young till sig en straff som Wayne Rooney satte i mål.

– Det här är inte värdigt Young, säger tidigare United-spelaren Bojan Djordjic.

För några veckor sedan föll Ashley Young lätt i en närkamp mot West Bromwich, vilket gav straff. Förra helgen störtdök Young och ordnade straff mot Queens Park Rangers. Den här gången slog han till mot sina tidigare lagkamrater i Aston Villa.

Ashley Young tog sig in i straffområdet, utmanade Villa-backen Ciaran Clark och föll över hans utsträckta ben. Domaren Mark Halsey tvekade någon sekund innan han blåste straff.

Domaren vågade inte fria

– Även om jag har mina sympatier hos United så är det här inte straff för mig. Det kommer snackas om det här, säger Djordjic.

Viasats expert Glenn Strömberg ger sin syn på straffsituationen:

– Young ser benet och tänker att nu springer jag in i det. Sen drar Clark tillbaka foten, men ändå fortsätter Young springa och slänger sig. Men det är svårt för domaren. Han vågar nog inte låta bli att blåsa straff på Old Trafford när det är titelfajt.

Leder med fem poäng

Wayne Rooney var säker från straffpunkten och då målet kom redan efter sju minuters spel fick United genast kontroll på matchen.

Precis före pausvilan gjorde Danny Welbeck 2-0 efter svagt försvarsspel av Aston Villa. I den andra halvleken gjorde Rooney 3-0 med sitt andra mål i matchen innan Nani fastställde slutresultatet till 4-0 i slutminuten.

Manchester United leder nu Premier League med fem poäng till godo på lokalrivalen Manchester City med fyra omgångar kvar.