Laguppställning: Halmstad: Magnus Bahne – Mikael Rosén, Markus Gustafson, Tommy Jönsson, Christian Järdler – Andreas Johansson, Tim Sparv (46) – Michael Görlitz, Emir Kujovic (70), Anel Raskaj (63) – Anselmo. Avbytare: Sebastian Johansson (46), Marcus Olsson (63), Alexander Prent (70).

Kommentar: Halmstad är inne i en stenhård träningsperiod just nu och det märktes då man förlorade rättvist mot danska div 1-laget AB Köpenhamn. HBK agerade överlag segt och speciellt defensiven fick kritik av tränaren Janne Andersson. En av få ljusglimtar var Marcus Olssons pigga inhopp.

Gefle – Sundsvall 4–1

Mål, Gefle: Marcus Hansson, Jonas Lantto 2, Daniel Westlin.

Laguppställning: Emil Hedwall – Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin (74), Omar Jawo, Andreas Dahlén – Yannick Bapupa, Marcus Hansson (77), Yussif Chibsah, Jonas Lantto – Daniel Westlin, Alexander Gerndt (64). Avbytare: Hasse Berggren (64), Olof Mård (74), Hjalmar Öhagen (77).

Kommentar: Gefle gjorde en klart förbättrat insats när man enkelt besegrade Sundsvall hemma på Strömvallen. Gästerna började förvisso piggast men efter att duktige Marcus Hansson gjort 1–0 hade Gefle full kontroll. Plus till nämnde Hansson samt Gerndt och Jawo.

Kalmar – Åtvidaberg 1–1

Mål, Kalmar: Daryl Smylie. Varning: Daryl Smylie. Utvisning: Henrik Rydström.

Laguppställning: Zlatan Azinovic – Emin Nouri, Marcus Lindberg, Mikael Eklund (46), Stefan Larsson (46) – Henrik Rydström, Lasse Johansson (46) – Assis (46), Sobralense (46), Tobias Eriksson – Daniel Mendes (46). Avbytare: Petter Lennartsson (46), Markus Thorbjörnsson (46), Jimmie Augustsson (46), Daryl Smylie (46), Abiola Dauda (46), David Elm (46), Assis (52).

Kommentar: Svenska mästarna inledde försäsongen med en svag insats mot Åtvidaberg. Efter en dålig första halvlek såg det lite bättre ut efter vilan men offensiven var genomgående uddlös.

Väsby – Brommapojkarna 2–1

Mål, Brommapojkarna: Dalil Benyahia.

Laguppställning: Benny Lekström (Kristoffer Nordfeldt, 45) - Jon Persson, Tim Björkström, Richard Henriksson (Markus Karlsson, 45), Ted Fontér (Kim Odelius, 45)- Gabriel Petrovic (Pontus Åsbrink, 75), Mauricio Albernoz - Dalil Benyahia, Joakim Runnemo (Max Clauss 45), Labinot Kelmendi (Olof Guterstam 45) - Nabil Bahoui.

Kommentar: BP förlorade en tempofattig match mot Väsby med 2–1. Bortalaget gjorde en dålig första halvlek och bytte in fem spelare i paus. Det fick fart på laget och Benyahia kunde kvittera till 1–1 efter att ha kommit fri med målvakten. Glädje blev dock kortvarig – två minuter senare satte Pontus Engblom slutresultatet 2–1.

Djurgården – Sirius 1–1

Mål, Djurgården: Trimi Makolli.

Laguppställning: Dembo Touray - Patrik Haginge (Petter Gustafsson, 46), Kebba Ceesay, Toni Kuivasto (Markud Johannesson, 46), Kyle Konwea - Daniel Sjölund, Martin Andersson (Prince Ikpe Ekong, 60), Trimi Makolli (Philip Hellquist) - Sebastian Rajalakso, Johan Oremo (Mikael Dahlberg, 60), Christer Youssef.

Kommentar: Bortalaget började bäst, men Djurgården kunde ta ledningen efter 24 minuter i premiären. Daniel Sjölund slog en frispark som rensades undan till 16-årige talangen Trimi Makolli som kunde sätta bollen i mål. 1–1 kom innan halvtid genom Daniel Hoch som satte bollen bakom en chanslös Touray.

Fredrikstad – Örebro 1–0

Laguppställning: John Alvbåge - Patrik Anttonen, Oskar Johansson, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Fredrik Nordback (Erik Nilsson, 66), Per Johansson, Nordin Gerzic - Tomma Wirtanen (Hassan Sesay, 67), Robert Walker (Alejandro Bedoya, 10), Kristoffer Näfver.

Kommentar: Örebro hade det tufft mot fjolårets norska ligatvåa. Men trots hemmadominans såg det länge ut att bli en mållös match tack vare John Alvbåge i målet. Men med två minuter kvar kunde mittfältaren Raymond Kvisvik ge Fredriksstad segern. Ett redan skadedrabbat Örebro fick se anfallaren Robert Walker utgå redan efter tio minuter efter någon som tros vara en lättare knäskada.

Häcken – Falkenberg 5–2

Mål, Häcken: Vinicius 2, Josef Karlsson, Peter Nilsson, Jonas Henriksson. Varningar: Janne Saarinen, Vinicius.

Laguppställning: Damir Mehic – Emil Wahlström, Mattias Östberg, Tom Söderberg, Robin Wikman – Daniel Forsell (80), Janne Saarinen – Jonas Henriksson (62), Josef Karlsson, Peter Nilsson (46) – Vinicius. Avbytare: Erik Friberg (46), Mohammed Ali Khan (62), Peter Nyström (80)

Kommentar: Häcken övertygade när man körde över Falkenberg på Valhalla IP. De gulsvarta rivstartade matchen och redan efter 16 minuter stod det 3–0. Hela Häckens offensiv imponerade med extra plus till Vinicius och Henriksson.

Elfsborg – Malmö 2–0

Mål: James Keene, Niklas Hulth.

Laguppställning, Elfsborg: Abbas Hassan – Johan Karlsson, Elmin Kurbegovic, Johan Sjöberg, Mathias Florén – Daniel Mobaeck, Helgi Danielsson – Emir Bajrami, Daniel Nordmark, Joel Johansson – James Keene. Malmö FF: Jonas Sandquist – David Durmaz, Jimmy Dixon, Robert Åhman-Persson, Ricardo – Jimmy Touma, ­Daniel Andersson, Rick Kruys, Jeffrey Aubynn – Edward Ofere, Agon Mehmeti.

Kommentar: Elfsborg besegrade välförtjänt Malmö FF efter en överlag stabil försvars-

insats och en offensivt sett stark andra halvlek. Imponerade mest på plan gjorde Mobaeck och Nordmark samt Keene som cykelsparkade in 1–0

Nordsjälland – Trelleborg 2–1

Mål, Trelleborg: Fredrik Jensen

Laguppställning: Fredrik Persson – Mattias Thylander, Thommie Persson, Peter Abelsson, Mattias Nylund – Kristian Haynes, Rasmus Östman, Marcus Falk-Ohlander, Joakim Sjöhage – Andreas Drugge, Fredrik Jensen. Avbytare: Max Fuxberg, Rasmus Bengtsson, Adriano Kalisak, Marcus Pode.

Kommentar: Det syntes tidigt att Nordsjälland var betydligt längre fram i sin vinterträning än Trelleborg och danskarna hade rättmätigt 2–0 i paus. TFF jämnade ut spelet efter vilan och Jensen avslutade distinkt till 2–1 men laget var sedan aldrig riktigt nära en kvittering.

Västerås – AIK 2–4

Mål, AIK: Iván Obolo, Mikael Thorstensson, Kenny Pavey, Nils-Eric Johansson.

Laguppställning: Daniel Örlund - Markus Jonsson, Per Karlsson, Jos Hooiveld, Nils-Eric Johansson - Kenny Pavey, Pierre Bengtsson, Daniel Tjernström (ht), Martin Koyongo-Mutumba (70) - Iván Obolo (64), Mikael Thorstensson (64). Avbytare: Viktor Lundberg (ht), Miran Burgic (64), Saihou Jagne (64), Yussuf Saleh (70), Patrik Bojent, Tomi Maanoja.

Kommentar: I den andra träningsmatchen fick AIK ordning på offensiven och nyförvärvet Mikael Thorstensson fick göra sitt första mål. Västerås tog dock ledningen, men AIK kom tillbaka och redan i paus hade bortalaget gjort fyra mål.

Jönköpings Södra – Örgryte 3–1

Mål, Örgryte: Markus Anderberg.

Laguppställning: Peter Abrahamsson - Christofer Bengtsson, Danny Ervik, David Leinar (Seif Kadhim, ht), Robin Jonsson - Jonathan Lindström, Alexander Mellqvist (Adam Eriksson, ht), Christian Lindström, Pavel Zavadil (Simon Chekroun ht) - Markus Anderberg (Björn Anklev, 68) - Boyd Mwila

Kommentar: Markus Anderberg gjorde sitt första mål i Örgrytetröjan. Men det hjälpte in när man fick stryk mot Jönköpings Södra med 3–1. Jönköping fick en kanonstart på andra halvlek efter att Ricardo Santos bredsidat in bollen på Tommy Thelins inlägg. Örgryte spelade sedan upp sig och kvitterade i 60:e minuten. Hemmalaget gjorde dock matchens sista mål tre minuter före slutet.