Chockförlust efter debaclet mot Sunderland

Först stryk med 0-3 hemma mot Sunderland.

Nu 0-1 borta mot Birmingham.

Maskinen Chelsea har blivit mänsklig.

Lee Boywers mål blev matchens enda och Birmingham-målvakten Ben Foster storspelade.

– De hade kunnat hållla på i tio timmar, de hade aldrig gjort mål på karln, säger Viasats expert Ola Andersson.

Precis som i förlustmatchen mot Sunderland verkade Ancelottis nykomponerade försvar inledningsvis darrigt.

Alex var tillbaka, men Terry, som dras med en mystisk nervskada är borta på obestämd tid.

I 17 minuten kunde Lee Boywer smyga sig igenom hela Chelseas försvar, möta en nernick på ett inlägg från Sebastian Larsson, och placera in ledningsmålet för Birmingham.

Drogbas nick gick i ribban

Men efter det snöpliga baklängesmålet tog Chelsea över fullständigt. 40 minuter in hade Chelsea 14-1 i målchanser. Bland annat hade Drogba en nick i ribban - Ramires brände returen. Chelsea kunde, med lite tur, gjort både ett, två och tre mål.

Birmingham-målisen Ben Foster tvingades till ett par spektakulära ingripanden.

Sebastian Larssons och resten av Birminghams fotbollskunskaper fick användas till att sparka bollen så långt som möjligt bort från eget mål.

Sebastian Larsson spelade bra

Sebastian Larsson var för övrigt bra. När Birmingham vid sällsynta tillfällen stack upp var landslagsmannen ofta dirigent med sina precisa inlägg från kanten.

I andra halvlek byggde Birmingham en blå mur. Chelseas försök fastnade allt som oftast i en grötig box. När de slank igenom stod Foster där och räddade på alla möjliga och omöjliga sätt.

Birmingham höll undan och första ligavinsten mot Chelsea på 30 år var ett faktum.