Dagens namn: Maurits, Moritz

Klose avgjorde – i offsideposition

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-02-17

Tungt för Fiorentina borta mot Bayern München

Bayern München besegrade Fiorentina med 2-1 och vann sin trettonde tävlingsmatch i rad.

Men mycket talar för att domaren kommer stå i fokus efter matchen.

Och han heter Tom Henning Övrebö – en viss Didier Drogbas favorit.

Klose har gjort 2-1 – i offside.

Bayern München lyckades med bedriften att vinna sin trettonde tävlingsmatch i rad.

Domarna i centrum

Men man kan till viss del tacka domarteamet – med norske huvuddomaren Tom Henning Övrebö i täten – för det. Och ja, det är samme man som fick en viss Didier Drogba att tappa skallen förra CL-säsongen.

Miroslav Klose gjorde nämligen 2-1-målet i den 89:e minuten från en tydlig offsideposition.

Då hade Fiorentinas Massimo Gobbi blivit utvisad efter en situation med Arjen Robben, men det röda kortet lär också diskuteras flitigt.

Gjorde 1-0 på straff

Arjen Robben gjorde Bayern Münchens första mål på straff efter att ha blivit fälld av Per Kröldrup i den första halvlekens slutsekunder, och det var sjätte matchen i rad som holländaren nätade.

Kröldrups revansch kom dock i den andra halvleken då han kvitterade tyskarnas ledning.

Men Miroslav Klose fick alltså det sista ordet och Bayern går in med 2-1-ledning i returen om tre veckor.