Larsson utbytt – då vände Birmingham

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-07

Svensken hade en tung eftermiddag på St Andrews

Birmingham jagade kvittering hemma mot Wolverhampoton.

Då byttes Sebastian Larsson ut – och en kvart senare hade hemmalaget vänt 0-1 till 2-1.

Sebastian Larsson fick inte spelet att stämma.

Det ska sägas direkt att Sebastian Larsson inte gjorde en lysande match. Svensken sökte boll, försökte hela tiden vara kreativ och slog några fina hörnor och frisparkar, men misslyckades också stundtals i inläggsspelet. Och när jakten på en kvittering intensifierades fick Larsson se sitt nummer sju bytas ut.

Wolves Kevin Doyle hade nämligen gett bortalaget ledningen i den första halvleken efter att ett skott touchat en försvarare, tagit i stolpen och gett engelsmannen öppet mål.

Vackert segermål

Craig Gardner byttes in i stället för Larsson i den 68:e minuten, och en dryg kvart senare hade Kevin Phillips – också inbytt – vänt matchen med två volleymål.

Och segermålet var en riktig godbit.

Högerbacken Stephen Carr tog bollen på egen planhalva, avancerade upp till Wolverhamptons straffområde där han lyfte bollen in mot Phillips, som i en rörelse tog med sig bollen på bröstet och drog in 2-1-målet på volley.

Segern befäste Birminghams åttondeplats i tabellen, men för Wolves ser det mörkare ut.

Klubben parkerar näst sist i Premier League.