Sturridge räddade Liverpool

Publicerad 2013-11-23

Galet Merseyside-derby med sex mål

Daniel Sturridge räddade poäng för Liverpool.

Heta känslor, sex mål och dramatik på hög nivå – Merseyside-derbyt mellan Everton och Liverpool hade det mesta.

Daniel Sturridge fick sista ordet när han räddade en poäng för bortalaget med sin 3-3-kvittering.

Följ ämnen

Luis Suarez skruvade in 2-1 på frispark och attackerades bryskt innan första halvlek var över.

Liverpool, med hjälp av målvakten Simon Mignolets storspel, såg sedan ut att ta hem segern i det känsloladdade Merseyside-derbyt och därmed ta upp kampen med Arsenal om serieledningen.

Men Everton ville annat. Goodison Park exploderade två gånger om i andra halvlek och båda gångerna höll sig anfallaren Romelu Lukaku framme.

Lukaku nära bli hjälte

Lukaku gjorde först 2-2 i 72:a minuten för att sedan nicka in 3-2 på hörna tio minuter senare.

– I dag känns det som en målchans vid varje fast situation, skrek Glenn Strömberg i Viasat.

I det läget såg Everton ut att bryta en fyra år lång svit – Liverpool har inte förlorat ett derby på bortaplan sedan 2010 – men sista ordet var inte sagt.

Inhoppande Daniel Sturridge räddade Liverpool när han nickskarvade in 3-3 på Steven Gerrards frispark i 89:e minuten.

”Helt fantastiskt”

Derbyrivalerna radade upp chanser inför en fanatisk publik och trots sex mål kunde det blivit mer.

– En helt fantastisk förmiddag. Jag hade stora förväntningar på matchen, helt makalöst. Är man inte nöjd med det här, då är man inte nöjd med något, fortsätter Glenn Strömberg.

Sportbladets Erik Niva konstaterade att det var säsongens match i Premier League.

– När känslorna lagt sig är båda väldigt nöjda. Everton ska vara väldigt starka av sin upphämtning och Liverpool hade nog upplevt det väldigt tufft att förlora, säger Niva.