Hattrick av Zlatan – på 14 minuter

Uppdaterad 2012-03-04 | Publicerad 2012-03-03

”Spelar fotboll som aldrig förr”

PALERMO/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic glöder.

Milan-anfallaren har slagit till med ett hattrick i comebacken mot Palermo – på 14 minuter.

– Jag ska använda bollen när jag spelar med mina barn, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic har varit avstängd i tre matcher efter slaget mot Napolis Salvatore Aronica.

I bortamatchen mot Palermo var Zlatan tillbaka. Med besked.

I den 21:a minuten kom 1-0. Efter fint spel med Robinho skruvade Zlatan in den vid bortre stolpen.

Tio minuter senare slog han till igen. Zlatan kom fri i straffområdet, fintade sin försvarare och sköt 2-0 till Milan.

Skurvade in 3-0

Men det var inte slut där. I den 35:e minuten fick Zlatan bollen i straffområdet och när ingen försvarare gick på honom, tittade han upp, tog ett steg framåt och skruvade in 3-0 och fullbordade sitt hattrick – på 14 minuter.

– Vad är det för en halvlek han gör Zlatan Ibrahimovic? Han spelar fotboll som aldrig förr, säger TV4:s kommentator Jesper Hussfeldt.

Går upp i skytteligaledning

Kort senare hade Zlatan ett superläge att göra 4-0, men målvakten Emiliano Viviano stod för en jätteräddning.

Napoli är näst bästa laget i Serie A på hemmaplan och Milan hade inte vunnit på Renzo Barbera sedan 2006.

Hattricket är Zlatan andra i Serie A och nu är han uppe i delad skytteligaledning med Udineses Antonio Di Natale, båda på 18 mål.

– Det känns bra. Jag känner mig start och det är kul att spela. Det är inte varje dag man gör så många mål, säger Zlatan till Sportbladet efter matchen och fortsätter:

– Nu ska jag få alla att signerar bollen, sedan ska jag använda bollen när jag spelar med mina barn.

– Vi förtjänade att vinna. Jag är i bra form precis som hela laget. Nu åker vi till London och försöker gå vidare till nästa runda.

Thigo Silva utökade till 4-0 för Milan i den andra halvleken. Kort senare prickade Palermo stolpen, men det blev inte fler mål. Milan leder nu Serie A fyra poäng före Juventus som dock har två matcher mindre spelade.