Ronaldo på väg att skriva CL-historia

Publicerad 2014-10-22

Bara ett mål bakom Raúl i historiens måltopp

Först en delikat framspelning av James Rodríguez och ett lika delikat avslut av Cristiano Ronaldo. Sedan ett fantastiskt inspel av Toni Kroos och en lika fantastisk nick av Karim Benzema.

Real Madrid har kopplat ett järngrepp om grupp B efter segern över Liverpool och Ronaldo har kopplat ett lika stadigt grepp om Raúls historiska målrekord i Champions League.

Liverpool öppnade starkt hemma mot Real Madrid. Engelsmännen skapade flera farligheter redan i den första halvleken, men antingen missade man då avslutet eller fastnade strax innan mål.

Real Madrid behövde dock bara en riktig chans för att bryta sin nolla.

Cristiano Ronaldo spelade bollen till James Rodríguez strax utanför Liverpools straffområde och löpte sedan vidare framåt. Rodríguez lyfte då bollen vackert i djupled varpå Ronaldo mötte halvvolleyn direkt på uppstuds och satte bollen otagbart vid den vänstra stolpen.

Skuggar Raúl

Målet var portugisens 70:e på 106 matcher i Champions League-sammanhang och 29-åringen skuggar nu Raúl och hans målrekord på 71 fullträffar i Champions League.

Bara sju minuter senare utökade bortalaget ledningen till 2–0 sedan Karim Benzema, också han fantastiskt vackert, lobbnickat in ett inspel från Toni Kroos vid den bortre stolpen och i slutet av halvleken gjorde samme Benzema 3–0 när han stötte in bollen från nära håll i röran framför mål, vilket blev slutresultatet.

Real Madrid leder nu Grupp B stort, med fullpott efter tre matcher. Tvåa är sedan överraskningen Ludogrorets som besegrade Basel med 1–0 hemma tidigare i kväll.