Missade öppet mål men sköt sedan segern till Chelsea

Först årets miss i Champions League.

Sedan revanscherade sig Salomon Kalou mot Atletico Madrid – två gånger om.

Efter tre raka segrar är nu Chelsea i praktiken klart för åttondelsfinal.

Chelseaanfallaren Salomon Kalou hade ingen rolig inledning på kvällens Champions League-match mot Atletico Madrid.

Först var han inblandad i en underlig situation i den 12:e minuten: Frank Lampard sköt, målvakten Sergio Asenjo missbedömde frisparken och tappade in bollen. Men i ögonblicket efter Asenjos miss, hoppade Kalou in i målvakten – och Atletico fick frispark.

Lampard avslutade

Kort därefter blev Kalou frispelad i straffområdet och hade bara att rulla in en bredsida i öppet mål. Men Kalou rullade bollen utanför.

I den 41:a minuten blev Kalou återigen frispelad och den här gången satte han bollen i nättaket.

Kalou fixade även 2–0, när han nickade in en hörna från Lampard i den 52:a minuten.

Just Lampard sköt sedan 3–0 och 4–0 kom efter ett självmål.

Nu talar allt för att det blir Chelsea och FC Porto som går vidare till åttondelsfinal.