Dagens namn: Tekla, Tea

Man City besegrade blekt Chelsea

Publicerad 2018-03-04

Ingenting kan stoppa Pep Guardiolas Manchester City – inte ens Antonio Conte.

Efter 0–1-förlusten försvarade tränaren Chelseas defensiva insats som Jamie Redknapp kallade ”ett brott mot fotbollen”.

– Experten måste använda huvudet och förstå att man bara ska prata om taktik så länge man förstår sig på det. Inte prata om det på ett idiotiskt sätt, säger Conte.

Manchester City och Chelsea är visserligen ett stormöte men det förstnämnda lagets totala dominans den här säsongen har gjort att Premier League i princip redan är avgjord.

För Antonio Contes manskap gällde det att haka på tabellfyran Tottenham som besegrade Huddersfield (2–0) under lördagen. Det lyckades man inte med.

– Vi mötte ett starkt lag. De visade skillnaden mellan dem och oss, säger Conte efter matchen.

– Vi kan visa ånger inför andra förluster, men inte den här.

Bernardo målskytt

Som väntat var det City som hade det mesta av bollinnehavet under den första halvleken med Chelsea som spelade säkert. Leroy Sané var en av de som hade möjlighet att spräcka nollan utifrån men tyskens skott räddades på mållinjen av Cesar Azpilicueta.

Faktum är att Chelsea inte mäktade med ett enda skott på mål i den första halvleken, enligt OptaJoe. Samma statistikbas hävdar att det inte har hänt sedan 2003/2004.

Ledningsmålet kom i stället en halv minut in i den andra halvleken. David Silva hittade fram till Bernardo Silva som sköt in 1–0 bakom Thibaut Courtois.

Målmässigt blev inte inte mer än så i hällregnet på Etihad. City tog tre nya poäng och drygade ut sin tabelledning till 18 poäng. Chelsea har fortsatt fem poäng upp till fjärdeplatsen.

”Experten måste använda huvudet”

Efteråt försvarade Conte valet att spela passivt, defensivt. Bland annat anklagade den brittiske tv-experten Jamie Redknapp insatsen för att vara ”ett brott mot fotbollen”.

Conte håller inte med. Italienaren drog paralleller till Arsenals förluster mot City (0–3 två möten i rad).

– Om jag minns korrekt, för två dagar sedan hade Arsenal spelat mot dem två gånger. Då kritiserade ni Wenger enormt eftersom de släppte in tre mål på 30 minuter, säger Antonio Conte.

– Experten måste använda huvudet och förstå att man bara ska prata om taktik så länge man förstår sig på det. Inte prata om det på ett idiotiskt sätt.