Barcelona förnedrade Almeria

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-11-20

Messi gjorde hattrick

8-0 totalt - tre av Messi.

Just nu kan den lille argentinaren inte komma i närheten av en fotbollsplan utan att göra mål.

Henok Goitoms Almeria blev utspelat och förnedrat på hemmaplan.

Det börjar nästan kännas lite slitet att rapportera om, för mål, det gör Lionel Messi så fort han sätter sina kvicka små fötter i närheten av en gräsmatta.

Just nu är den lille argentinaren ostoppbar. En eller flera fullträffar, det verkar vara en humörsfråga.

På lördagskvällen blev det tre stycken när Barcelona visade att avståndet mellan toppen och botten i La Liga är oändligt.

Henok Goitoms Almeria hade inte mycket att sätta emot när katalanerna lekte sig fram till 5-0 på första halvlek. Målskyttar: Messi, Iniesta, Acasiete (självmål), Pedro, Messi.

Ettan var en delikatess där Messi spelade Villa, Villa klackade tillbaka och Messi placerade in den.

Goitom startade, men tyvärr på fel position för att få delta i spelet. Det var inte många bollar som letade sig fram till den svenske anfallaren när Barcelona parkerade på offensiv planhalva.

När bollarna väl kom verkade han närmast förvånad.

Krkic inbytt och tvåmålsskytt

I andra halvlek byttes Bojan Krkic in och ville visa att han också kan göra mål. Första bollkontakten kom efter en läcker liten framspelning från Messi och anfallarens dragning och avslut var lika läckert.

Strax efter trippade Messi fram och kunde lägga in sitt tredje för kvällen. Den här gången i öppen kasse, efter en målvaktsretur på skott från Villa.

Sedan smörpassade Messi fram till Krkic igen och avbytaren fick göra sitt andra.

8-0 och förnedringen var total.

Efter målet stannade Barcelona av. Kanske ville de bespara Almeria ytterligare förudmjukelse.

De ville tydligen domaren också, för slutsignalen ljöd på 90 slagna minuter jämt. Inte en sekund blev det i tilläggstid.