Publicerad 2024-09-24 23.05

Prestigeförvärvet har redan etablerat sig som en stjärna på Santiago Bernabeu.

Mot Alavés stod Kylian Mbappé för ett vackert mål som bärgade tre poäng.

Men det var nära att hemmalaget stod för ett jätteras.

Kylian Mbappé har minst sagt börjat bli varm i Real Madrid-kläderna. Efter att fransmannen gått mållös i de tre första ligamatcherna har han nu sex mål på de fem senaste matcherna för klubblaget.

Hemma mot Alavés i den sjunde omgången visade lagets stjärnor vägen. Redan i den första minuten gjorde Lucas Vazquez 1–0 efter fint förarbete av Vinicius Junior.

Strax före halvtidsvilan fick Kylian Mbappé en passning, klackade till Jude Bellingham, innan han fick tillbaka bollen genom en väggpassning innan han kyligt satte 2–0.

Kylian Mbappé.

Irriterat i hemmalaget

Nyförvärvet från PSG är nu uppe som tvåa i skytteligan bakom Barcelonas Robert Lewandowski.

Rodrygo utökade till 3–0 och Carlo Ancelotti började byta ut sina stjärnor när Real gick mot en trygg seger. Då gjorde plötsligt Alavés två snabba mål och skapade oro på Santiago Bernabeu.

Hemmalaget lyckades hålla undan och är obesegrat efter sju ligamatcher genom fem segrar och två oavgjorda. De ligger tvåa bakom Barcelona som har radat upp segrar.

Det var irriterat på sina håll i Real Madrid-laget genom hela matchen, allra främst från Vinicius som drog på sig gult kort för protest i första halvlek. Han var därutöver involverad i flera heta situationer och härjade mot både domare och motståndare, samtidigt som han viftade igång hemmafansen vid upprepade tillfällen.

Även 18-årige nyförvärvet Endrick drog på sig ett gult kort för protest efter att han hoppade in. Vid slutsignalen sågs också de båda tränarna tjafsa med varandra.