Målvakten Tim Howard räddade poäng åt Everton

Tim Howards svettiga straffräddning i 95:e minuten räddade en poäng åt Everton.

Straffsumpare: Tottenhams skyttekung Jermaine Defoe.

– Det var rättvist, säger Evertons Tim Cahill till Sky Sports.

Efter en rätt händelsefattig första halvlek mellan Everton och Tottenham hände plötsligt allt.

Och lite till.

Tottenhams skyttekung Jermaine Defoe gav gästerna ledningen direkt efter halvtidsvilan. Michael Dawson ökade på i den 59:e minuten och då såg Tottenham ut att gå mot en säker seger. Dessutom hade Peter Crouch ett jätteläge att öka på till 3–0.

Cahill kvitterade

Evertons reducering dröjde till den 78:e minuten, då Louis Saha styrde in 1–2. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid nickade så Tim Cahill in kvitteringen.

Då svarade Tottenham och Wilson Palacios med att ordna en straffspark – i den 95:e minuten.

Fram klev Jermaine Defoe – och brände straffen. Anfallaren sköt mitt i målet och Tim Howard räddade med en benparad.

”Fantastisk räddning”

– Jag fick råd av Saha innan straffen. Så jag visste vad som väntade, säger Tim Howard till Sky Sports.

– Vi hamnade i underläge, tog oss i kragen och Tim Howard gjorde en fantastisk räddning. Det var rättvist, säger Tim Cahill.