Fullständigt osannolik match på Olympia

Trelleborg överraskade Helsingborg med tre mål.

Då låg Alexander Gerndt bakom sex när HIF vann med sanslösa 7-3.

– Vi har väldigt kul i dag, sade 25-åringen redan i paus till Canal Plus.

Magnus Andersson hade inlett målskyttet redan efter tolv minuter men hemmapubliken på Olympia kunde då knappast ana vilken målshow de skulle bjudas på. Efter 20 minuter inleddes den riktiga galenskapen.

Assist till första målen

Rasmus Jönsson tog hand om bollen, spelade Alexander Gerndt som klackade tillbaka innan Jönsson drog Tuomo Turunen och iskallt rullade in 1-1. Då stod klockan på 20:23.

En och en halv minut senare var det dags för nästa uppvisning, denna gång signerad May Mahlangu. HIF:aren, återigen framspelad av Gerndt, rundade målvakten och lade in 2-1. Nöjda där? Nej. Två minuter och 17 sekunder efter Jönssons 1-1 lobbade Marcus Pode in kvitteringen till 2-2 efter att Marcus Nilsson gjort ett dråpligt misstag. Sedan tog Alexander Gerndt över halvleken och matchen.

Efter två assist tryckte 25-åringen in 3-2 med ett vackert skruvat skott från dålig vinkel i det bortre krysset.

”Litar på vänstern”

– Jag litar på vänstern. När jag får bryta in sådär tror jag på skott, säger Gerndt.

4-2, efter bara 35 spelade minuter, bjöds sedan HIF på när Thommie Persson fällde Rachid Bouaouzan i straffområdet. Persson visades ut och Gerndt kunde rulla in sitt andra, HIF:s fjärde och matchens sjätte mål efter en dryg halvtimme.

– Det måste vara kul att se på. Det är chanser åt båda hållen och jag tycker att vi gör en bra halvlek, säger Gerndt.

– Vi har många chanser, jag tycker att vi kan göra ett par mål till egentligen men vi får vara nöjda med 4-2 efter första.

I andra halvlek gjorde Ramus Jönsson 5-2 på en målvaktsretur efter skott från, just det, Alexander Gerndt. Magnus Andersson reducerade till 3-5 innan inhopparen Erik Sundin nickade in Gerndts hörna till 6-3. Sundin fick sedan äran att stänga målskyttet med matchen tionde (!) mål till 7-3 för serieledaren som nu rycker i toppen efter att både Elfsborg och Malmö FF tappat poäng.