Uppdaterad 2018-03-07 | Publicerad 2018-03-04

Malmö FF fortsätter att gå starkt i svenska cupen.

Kvartsfinalplatsen säkrades under söndagen efter 3–1 mot BP.

Mattias Svanberg punkterade matchen med en riktig pärla.

En poäng räckte för att den regerande svenska mästaren Malmö FF skulle säkra kvartsfinal i svenska cupen. På andra sidan stod den allsvenska nykomlingen BP som behövde en vinst för att få till ett avancemang.

Det var hemmalaget som tog kommandot inför de 3 155 åskådarna på Malmö IP. Redan efter en halv minuts spel fick Carlos Strandberg möjlighet att få in ledningsmålet men nicken gick en bit utanför.

Jeremejeff spräckte nollan

Målet kom i den 33:e minuten då Alexander Jeremejeff, som för övrigt var mycket pigg matchen igenom, nickade in 1–0, framspelad av Andreas Vindheim.

– Fantastiskt inlägg på bortre, det var bara att sätta dit skallen, sa Jeremejeff i halvtid i C More.

– De står mycket centralt, det känns som att de kollar mycket boll. Då är det bara att smyga upp bakom.

Svanberg med pärla

Knappt hade den andra halvleken hunnit blåsas igång innan Vindheim på nytt levererade ett inlägg i boxen. Den gången missade inte Strandberg och bollen for in bakom Nikola Petric i BP-målet.

Bajram Ajeti satte lite nerv i matchen med en halvtimme kvar genom en vacker frispark som målvakten Johan Dahlin inte lyckades få fingrarna på. Närmare än så kom inte BP.

Mattias Svanberg stod nämligen för ett än snyggare mål en stund senare när han ur snäv vinkel sköt in 3–1 till MFF och fastställde slutresultatet.

Därmed är Malmö vidare till kvartsfinal i svenska cupen. Lottningen sker 19:30 under söndagskvällen.