Barcelona fick två mittbackar utvisade, Zlatan blev utbytt tidigt i andra och svenskens måltorka fortsätter.

Argentinaren gjorde ett mål och passade fram till ett i 2-1-segern mot Getafe.

Svensken hade några fina inlägg och utmanade okej, men var ganska osynlig under stora delar av hemmamatchen mot Getafe, och när han väl fick chansen så var det ofta något som gick snett.

Sista passen, avslutet eller sista dragningen.

Fick rött kort direkt

Men vad gör det när man har Leo Messi.

Argentinaren gjorde 1-0 helt på egen hand när klev in från högerkanten och tog skott med vänstern och knorrade in bollen magiskt vackert från 20 meter. Sedan låg han också bakom 2-0 då han friställde Xavi som inte hade några problem att hitta nätet.

Men däremellan hände en del.

Gerard Pique gick in hårt i en duell i den första halvleken och fick rött kort på studs, och Getafe pressade sedan kraftigt. Men när Zlatan Ibrahimovic byttes ut mot Sergio Busquets tidigt i den andra halvleken fick Barcelona bättre grepp om händelserna, och en kvart senare passade också Messi fram Xavi till 2-0 efter ett vackert anfall.

Reducerade sent

Getafes försvar höll dock mer division fem-nivå än La Liga-klass vid målet, men de vitklädda skulle få en sista chans på övertiden när inbytte Rafael Marquez drog ner en bortaspelare innanför straffområdet. Straffen kändes ganska billig, men Marquez fick rött kort, Getafe reducerade till 1-2 genom Soldado och matchen fick nerv de sista minuterna.

Barça kunde dock hålla undan och ta tre viktiga poäng, men serieledarna kommer få det jobbigt borta mot Atlético Madrid nästa vecka. Då är båda mittbackarna Gerard Pique och Rafael Marquez avstängda, men som tur är kommer Carles Puyol tillbaka till den matchen.