Men en målvaktsbjudning sänkte bulgarerna på stopptid.

Steven Gerrard kunde frälsa hemmafansen på straff i 93:e minuten.

Liverpool hade väntat i 1980 dagar på Champions League-spel.

Och publiken bjöds på ett rejält drama när CL-debutanten Ludogorets kom på besök.

Bulgarerna uppträdde respektlöst och matchen stod och vägde långt in i andra halvlek. Gästerna var riktigt nära att ta ledningen i den 71:a minuten när Roman Bezjak sköt i stolpen. I stället var Liverpool som tog kommandot i den 82:a minuten.

Balotelli målskytt

En omringad Mario Balotelli fick bollen i straffområdet, vände bort två försvarare och placerade bollen bakom Milan Borjan i Ludogorets-kassen.

– Han är van att göra mål. Han har redan nämnt att han inte gjort mål på två matcher, säger Liverpools manager Brendan Rodgers.

Det var den italienska fixstjärnans första mål i Liverpool-tröjan, sedan ankomsten i slutet av augusti.

– Kännetecknet för en bra målgörare är att fortsätta köra och ta chansen när den kommer, säger Gerrard till Champions Leuages twitterkonto.

Drog på sig straff

Det flesta på Anfield hade nog räknat hem tre poäng – men Ludogorets gav sig inte och i 90:e matchminuten stötte Dani Abalo in 1-1.

Den vilda bortaglädjen hade knappt lagt sig när keepern Milan Borjan tog ett rejält felbeslut och tvingades riva ned Javier Manquillo i straffområdet på stopptid.Kanadensaren Borjan värvades för övrigt in för några dagar sedan, för att ersätta Vladislav Stoyanov, som blev utvisad i playoff-matchen.

Rutinerade Steven Gerrard gjorde sedan inget misstag från elva meter. Den rutinerade mittfältaren placerade kyligt in bollen och fixade segern till Liverpool.