Publicerad 2014-10-05

Han har gjort hattrick tre gånger på fyra ligamatcher.

Cristiano Ronaldo och Real Madrid hade lekstuga – och dansade – mot Athletic Bilbao.

– Vår bästa match för säsongen, säger portugisen.

Två raka förluster mot Real Sociedad och Atlético Madrid. Efter det har Real Madrid visat strålande form.

Det spanska laget har fyra raka vinster i ligan och Cristiano Ronaldo har stått för elva mål på fyra matcher.

– Vi blir bättre och växer hela tiden, säger Ronaldo till Canal plus.

Mot Athletic Bilbao gjorde han sitt tredje hattrick på fyra matcher. Anfallaren har stått för fjorton mål på sju matcher och leder skytteligan i Spanien.

”Matchbollen...?"

– Det här var vår bästa match för säsongen. Matchbollen? Ytterligare en till mitt museum i Portugal, skämtade Ronaldo.

Real Madrid körde över Bilbao med 5-0 och siffrorna kunde ha blivit högre om det inte hade varit för Bilbao-målvakten Gorka Iraizoz som stod för flera riktigt bra räddningar i matchen.

Ronaldo tryckte in 1-0 efter två minuter på Santiago Bernabeu. Han vinkade till sig Marcelo och James Rodriguez och trion började dansa för att fira målet.

I slutet av första halvlek utökade Karim Benzema till 2-0.

Ronaldo utökade till 3-0 i den 55:e minuten och serverade Benzema till öppet mål en kvart senare.

Hyllade Benzema

– Karim Benzema är den bästa målskytten i La Liga och en av de bästa i världen, säger Ronaldo.

Med bara minuter kvar på klockan fastställde Ronaldo slutresultatet 5-0 efter att Pepe skjutit bollen mot Ronaldo, som styrde in den något turligt med hjälp av kroppen.

Real Madrid ligger på fjärde plats i tabellen, fyra poäng upp till serieledarna Barcelona.