Chelsea knockade Arsenal i Londonderbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-10

Fick liten revansch efter CL-förlusten tidigare i veckan

Chelsea tog hem Slaget om London.

Efter den tunga förlusten mot Barcelona i Champions League, körde Drogba & Co över Arsenal med 4–1.

Det var två stukade lag som möttes i eftermiddag. Både Arsenal och Chelsea åkte ju som bekant ut ur Champions League tidigare i veckan.

På Emirates Stadium fick Chelsea i alla fall en liten revansch, efter den snöpliga förlusten mot Barca.

Alex nickade in ledningsmålet, Nicolas Anelka sköt 2–0 och Kolo Toure avgjorde tillställningen när han styrde in 3–0 i egen kasse. Då var matchen bara 49 minuter gammal.

Arsenals inhoppare Nicklas Bendtner – som tidigare i veckan hamnat i blåsväder efter ett krogbesök – nickade in reduceringen till 1–3. I den 86:e minuten fastställde Florent Malouda slutresultatet.

Att Arsenal blir fyra i Premier League står redan klart. Chelsea har tre poäng upp till Liverpool, på andraplatsen.