Målvaktstavlor sänkte Uruguay

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-10

Här är målvaktstavlorna som förstörde Uruguays bronsdrömmar.

Fernando Muslera blev stor syndabock och svarade för två minst sagt misslyckade ingripanden när laget snöpligt föll mot Tyskland.

Uruguay var på väg mot ett sensationellt VM-brons när lagets skyttekung Diego Forlan i början av den andra halvleken vackert slog in 2–1 på halvvolley.

Laget hade då lyckats vända ett 0–1-underläge sedan Uruguays målvakt Fernando Muslera släppt en billig retur på Bastian Schweinsteigers långskott i den 19:e minuten. Bollen gick rakt ut till Thomas Müller som rakade in 1–0 i öppet mål.

Bara fem minuter efter Uruguays vändning var det dags för nästa tavla av Muslera, till vardags i italienska Lazio.

Kom fel på inlägg

24-åringen missbedömde ett inlägg, boxade hål i luften och bakom honom dök den tyske försvararen Marcell Jansen upp och nickade enkelt in 2–2.

Åtta minuter före full tid fortsatte mardrömmen.

Tysklands Sami Khedira höll sig framme vid en tilltrasslad situation på hörna och nickade bollen i en båge över en passiv Muslera fram till 3-2.

Uruguaymålvakten har tidigare under turneringen blandat briljanta räddningar med misslyckade ingripanden.