Dagens namn: Elise, Lisa

Real Madrid vann – stort steg mot titeln

Uppdaterad 2012-04-30 | Publicerad 2012-04-29

Besegrade Sevilla med 3-0

Real Madrid kommer allt närmare sin 32:a ligatitel. I söndagens tidiga match slog man Sevilla på hemmaplan med 3-0.

Cristiano Ronaldo passade samtidigt på att rycka ifrån Lionel Messi i skytteligatoppen då han gav Real Madrid ledningen i den 19:e minuten. Ronaldo klippte till från en position inne i straffområdet och målet var hans 43:e i ligan den här säsongen. Om man även räknar in cupmatcherna har Ronaldo gjort 57 mål. Messi har gjort 41 mål i ligan i år.

Benzema tvåmålsskytt

Ronaldo var sedan nära att utöka ledningen på en indirekt frispark i straffområdet. Men bollen tog i insidan av stolpen.

I början av andra halvleken punkterade Real Madrid matchen genom två mål från Karim Benzema. Fransmannen har därmed gjort 20 ligamål den här säsongen.

Resten av matchen blev en ren uppvisning där hemmapubliken sjöng fram sitt lag till slutsignalen.

Real Madrid leder nu spanska ligan med tio poäng före Barcelona. Om Barcelona förlorar kvällens match borta mot Rayo Vallecano har Real Madrid redan i kväll säkrat ligatiteln trots att tre omgångar återstår.