Rafael van der Vaart i huvudroll i London

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-29

Tottenham vann mot Twente

Straffmiss, mål och utvisning. Tottenhams Rafael van der Vaarts kväll på White Hart Lane var innehållsrik.

Och till slut fick han jubla när hans Spurs höll undan mot Twente med en man mindre, 4-1 till hemmalaget.

Tottenhams nyförvärv från Real Madrid var planens centralfigur i den första halvleken med en rad vassa avslut.

Och i den 41:a matchminuten skulle han få chansen att sätta dit bollen från elva meter.

Peter Crouch revs ner i straffområdet och van der Vaart drog bollen hårt och välplacerat med vänsterfoten.

Men Twente-målvakten Nikolay Mihaylov gjorde en fantastisk räddning på straffen och såg till att det var oavgjort i halvtid.

Hårt dömd utvisning

Det tog emellertid bara två minuter innan van der Vaart revanscherade sig själv och skickade in ledningsmålet.

Roman Pavljutjenko utökade från straffpunkten, och Twentes Nacer Chadli satte 2-1.

Timmen var inte spelad när van der Vaart gick in klumpigt i en duell med Roberto Rosales, men kvällens andra varning för holländaren var hårt dömd.

Spurs kunde ändå hålla undan med tio spelare. Pavljutjenko satte ytterligare en straff, tredje straffen för Tottenham, och Gareth Bale kunde sätta spiken i kistan med fem minuter kvar att spela.

Tottenham tog därmed sin första seger någonsin i Champions League.