Blytungt poängtapp för Real Madrid

Uppdaterad 2014-05-08 | Publicerad 2014-05-07

Nu har Barcelona allt i egna händer

Cristiano Ronaldo bytte ut sig själv efter bara åtta minuter – men det var inte det värsta för Real Madrid.

Valladolid kvitterade i slutminuterna och nu är chanserna till ligatiteln minimala.

– De är i praktiken borta, säger Sergio Ramos.

I förra omgången tappade samtliga tre topplag i La Liga poäng.

Men seger mot Valladolid och Real Madrid hade fortfarande haft stora chanser att knipa ligatiteln. Utan Gareth Bale och utan Cristiano Ronaldo – som klev av tidigt med känningar i låret – såg det också ut att gå vägen.

Titelfrossan total

Gästerna hade full kontroll på händelserna och när Sergio Ramos gjorde sitt femte mål på fyra matcher var det 1–0.

Men i andra halvlek var titelfrossan total.

Real tappade det mesta och, med bland annat inbytte Daniel Larsson, kunde Valladolid få tryck.

Bara minuterna innan slutsignal gav det också resultat. Humberto Osorio nådde högst på en hörna ock kvitteringen var ett faktum.

– Vi lät möjligheterna försvinna. Med tio minuter slappnar vi av för mycket och ett lag som slåss för att överleva gör det alltid svårt för dig. Vi blev slarviga och det straffade sig, säger Sergio Ramos till AS.

Fyra poäng efter

Cristiano Ronaldo försvann strax efter det ner omklädningsrummet, bedrövad över att chansen till ligatitel nog försvunnit all världens väg.

– Det är tråkigt att det nästan är omöjligt att vinna ligan med två omgångar kvar och med alla de uppoffringar vi har gjort, säger Sergio Ramos.

Atlético Madrid har 88 poäng, Barcelona 85 och Real Madrid 84. Två omgångar är kvar att spela och för tabelltrean återstår bara teoretiska möjligheter att bli ligamästare.

De måste gå fullt samtidigt som de två toppkonkurrenterna kryssar i mötet i den sista omgången. Dessutom måste Atlético förlora mot Malaga och Barcelona tappa poäng mot Elche.

Om två lag hamnar på samma poäng i sluttabellen avgör inbördes möten. Om Barcelona går fullt blir de mästare.