Mot Peru gjorde ”Three Lions” tre mål på tre avslut.

Ändå lämnades Roy Hodgson med huvudbry – i alla fall enligt engelska fotbollslegendaren Gary Lineker.

Wayne Rooney byts ut.

Häromveckan gick Paul Scholes ut och spekulerade i att Wayne Rooney nått sin peak.

– Det finns en möjlighet att han är utsliten. Wayne kan mycket väl ha nått sin peak vid en yngre ålder än normalt. Normalt är du som bäst vid 28 eller 29 års ålder men Wayne kanske gjorde sin bästa säsong när han gjorde 27 ligamål säsongen 2011/12, då han var 26, sa Scholes.

Slog tillbaka

Samtidigt antydde Manchester United-ikonen att Hodgson aldrig skulle våga peta anfallaren. Något förbundskapten bestämt förnekade.

– Jag varit tränare i många, många år och har inga problem med att ta tuffa beslut. Och jag tror inte att Rooney har peakat. Jag tror fortfarande mycket på honom, sa Hodgson inför matchen mot Peru.

På fredagen startade 28-åringen i en tillbakadragen och i stället fick Liverpools Daniel Sturridge positionen som ”striker”.

I den 32:a minuten tog Sturridge emot ett inkast, vände sig om, drev bollen längs straffområdeslinjen – och klippte till. Skottet borrade sig upp i vänstra krysset fram till 1-0.

”Vad gör Roy nu?”

Och precis efter att Gary Cahill gjort 2-0 på hörna i den 65:e minuten byttes en för dagen osynlig Rooney (som visserligen varit borta med skada) ut. Efter matchen – som England vann med 3-0 – vevade engelska fotbollslegendaren Gary Lineker mot Manchester United-anfallaren på Twitter.

”Rubrikerna från den här matchen: Vad gör Roy med Rooney nu? Nu är Sturridge försteanfallare. Var ska han spela honom (Rooney), om han ska spela honom över huvud taget? Angenämt problem”, skrev Lineker.

England ska spela två träningsmatcher till före VM: mot Ecuador 4 juni och mot Honduras 7 juni.