Dagens namn: Maurits, Moritz

Zlatan illamående – efter hjälteinsatsen

Uppdaterad 2011-10-30 | Publicerad 2011-10-29

Sänkte Roma med två mål

ROM /STOCKHOLM. Först sänkte Zlatan Ibrahimovic Roma och sköt hem en 3-2-seger till Milan med två mål.

Sedan hukade sig 30-åringen på planen – illamående efter slutsignalen.

– Jag är glad att vi vann, säger Ibrahimovic lugnande till Sportbladet.

HJÄLTE Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål mot Roma och fixade tre poäng till Milan.

Zlatan Ibrahimovics form har diskuterats under säsongsupptakten och förbundskapten Erik Hamrén har sagt att anfallaren inte varit hundraprocentig. De eventuell tvivel som funnits raderades dock effektivt ut av 30-åringens huvud i segermatchen mot Roma.

”Bra att göra två mål”

Ibrahimovic blev stor hjälte med två nickmål, båda efter vackra framspelningar från Alberto Aquilani, när Milan vann stormatchen med 3-2.

Efter slutsignalen utspelades dock oroande scener. Zlatan satte sig på huk på planen, enligt italiensk media utpumpad och illamående efter insatsen.

När Sportbladet mötte Ibrahimovic efter matchen gav han ändå lugnande besked.

– Jag är glad att vi vann. Det var en viktig match. Det var bra att göra två mål, säger 30-åringen.

Det tog bara en dryg kvart för svensken att tysta hemmafansen för första gången efter att Aquilani fått bollen till höger. Ibrahimovic ryckte i straffområdet vilket nyförvärvet från Liverpool, som är fostrad i just Roma, snabbt uppfattade.

”Blir bättre och bättre”

Inlägget var perfekt och Zlatans nick minst lika bra. Bollen borrade sig in i målburens högra hörn, utan chans för Maarten Stekelenburg i hemmamålet.

Roma kvitterade innan Alessandro Nesta kunde återställa ordningen med sitt 2-1-mål, allt i första halvlek. Efter 78 minuter stängde sedan den långe svensken matchen.

Aquilani fick skottläget efter en retur men höll inne på avslutet och slog istället ett nytt perfekt inlägg. Ibrahimovic höll sig på rätt sida av offside-linjen och skarvade in sitt andra och Milans tredje mål i matchen.

Ligaledningen blev dock bara tillfällig då Juventus slog Inter med 2-1 i lördagens sena match och återtog kommandot. Zlatan utmanar dock inte bara i ligan utan nu även i skytteligan med fyra ligamål efter sex matcher, två bakom ledarna Antonio Di Natale (Udinese) och Sebastian Giovinco (Parma).

– Det blir bara bättre och bättre, säger Ibrahimovic.