Hjälte framför stjärntränaren

Publicerad 2011-04-18

Gerndt osynlig i 89 minuter – sedan avgjorde han

Osynlig i 89 minuter.

Sedan avgjorde skyttekungen Alexander Gerndt matchen mot IFK Göteborg på övertid framför Feyenoords utsände tränare Mario Been.

– Jag försöker bara träffa bollen och få den i mål, säger Gerndt till Canal Plus.

Feyenoord hade, som Sportbladet avslöjade, skickat tränaren Mario Been för att på plats studera Alexander Gerndt i matchen mot IFK Göteborg. Ett tydligt tecken på att intresset nu intensifierats.

Då var Gerndt osynlig i 89 minuter. 24-åringen löpte på men kom aldrig till några riktiga farligheter när två premiärskyttar istället såg ut att bli matchens förgrundsfigurer.

Hjälte i sista minuten

Andreas Drugge gjorde 1-0 för krislaget IFK Göteborg i den första halvleken, hans första för klubben sedan övergången från Trelleborg. Kvitteringen kom i andra halvlek via Peter Larssons huvud efter en hörna från Alexander Gerndt. Det var så långt 24-åringens enda intryck i matchen.

– Jag tycker vi är jättedåliga i dag igen. Kan mer än visar i dag. Det som gör att vi vinner är att vi orkar kriga och har Sveriges bäste målvakt där bak, säger Gerndt till Canal Plus.

Men när klockan slog över till den 90:e minuten klev fjolårets skyttekung fram. Gerndt fick bollen utanför straffområdet, vände om och avslutade distinkt i det bortre hörnet.

– Jag försöker bara träffa bollen och få den i mål. Det är inte svårare än så. Den satt ju så det måste ha varit ganska okej.