1-0 Obafemi Martins (60), 2-0 Martins (82).

Varningar, Newcastle: Beye, Barton, Martins, Ameobi. Aston Villa: Barry, L. Young, Sidwell.

Publik: 44 567 (St James Park).

Domare: Steve Bennett.

Matchen

En totalt sett rättvis seger för ett -genomgående viljestarkt Newcastle. I en spelmässigt jämn första halvlek var det annars Aston Villa som -hade de -hetaste chanserna. Laursen nickade tidigt en hörna i utsidan av stolpen och sedan missade -Agbonlahor och Ashley Young öppna lägen. I den andra halvleken tappade dock Villa det -mesta av sitt spel och efter att Martins snyggt vänt bort Laursen och placerat in 1-0 dominerade -hemmalaget med eftertryck. Butt satte en frispark i stolpen innan Martins punkterade tillställningen på starkt förarbete av pigge Jonás Gutierrez.

Matchens lirare: Obafemi Martins.