Nigeria mästare i U17-VM

Publicerad 2013-11-08

Förbundskaptenen: "Det mest underhållande laget"

Sveriges banemän från semifinalen tog hem segern i U17-VM efter en finalseger mot Mexiko.

Lagkaptenen Moussa Muhammed avgjorde definitivt matchen med ett snyggt frisparksmål.

Sverige hade redan tagit hem bronset men det skulle också bestämmas vilka som skulle ta hem guldet i U17-VM.

Finalen stod mellan regerande mästarna Mexiko och Nigeria. Två lag som möttes redan i gruppspelet. Då vann Nigeria med förkrossande 6-1.

Landets fjärde guld

Finalen skulle bli något jämnare men också den blev målrik. Redan efter nio minuter kunde Nigeria ta ledningen efter ett självmål från Mexiko.

Det dröjde sedan till den 55:e minuten innan Nigeria utökade sin ledning. Mexiko pressade på för en kvittering men i stället kunde Nigerias kapten avgöra tillställningen med knappa tio minuter kvar.

På en frispark smekte Musa Muhammaed vackert in slutresultatet 3-0.

Efter slutsignalen kunde jublande nigerianer fira landets fjärde guld i U17-VM och lagets förbundskapten – Manu Garba – var efter matchen nöjd.

– Nigeria var det mest underhållande laget. Det var en fantastisk prestation, säger han till Eurosport efter matchen.