Gerrard skadad – och ny förlust för Pool i CL

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-20

Här lämnar kaptenen matchen mot franska Lyon

Steven Gerrard skadad – och förlust på övertid.

Liverpool hade en blytung afton hemma mot Lyon i Champions League och föll med 2–1.

– Vi kommer tillbaka. Det gör vi alltid, säger Jamie Carragher.

Det var länge oklart om Liverpools lagkapten Steven Gerrard skulle hinna bli spelklar till kvällens Champions League-match på Anfield.

Gerrard kom till start – men tvingades lämna planen efter bara 25 minuters spel.

En tung smäll för Liverpool som redan saknade skadade spanjoren Fernando Torres.

Pool föll ihop

Men Liverpool lyckades ändå koppla greppet om matchen mot Lyon. Youssi Benayoun skickade in 1–0 i den 40:e minuten och den ledningen hade Liverpool med sig in till halvtidsvila.

Men i andra halvlek föll Liverpool ihop.

Maxime Gonalon – som kommit in för skadade mittbacken Cris – fixade kvitteringen i den 72:a minuten. Och när Liverpool gick för ett ledningsmål, kontrade Lyon in 2–1-målet. Cesar Delgado rullade in segermålet på tilläggstid. Han hade då varit på planen i endast fyra minuter.

Pool illa ute

– Det här var en stor besvikelse för oss. Ett dåligt resultat och nu har vi mycket arbete framför oss, säger Carragher till AP.

Liverpool har nu fyra raka förluster, inkluderat alla tävlingsmatcher. Det är klubbens längsta förlustsvit sedan 1987.

Liverpool är nu riktigt illa ute i Champions League. Efter en seger och två förluster har laget sex poäng upp till ettan Lyon och tre poäng upp till tvåan Fiorentina.

Kim Källström spelade från star för Lyon.