Rooneys hat trick frälste Man United

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-28

Stjärnan bakom viktig seger i jakten på Chelsea

Wayne Rooney fixade en nödvändig seger åt Manchester United i jakten på Chelsea.

Två straffmål och ett spelmål blev superstjärnans facit i 4–1-segern mot Portsmouth.

Manchester Uniteds Wayne Rooney fortsätter att ösa in mål i årets Premier League.

Efter sitt hat trick mot Portsmouth är den engelske landslagsmannen uppe i tio mål – på 13 matcher.

Sitt åttonde mål för säsongen sköt Rooney på straff, som han själv hade fixat. Målet – som kom i den 25:e minuten – innebar 1-0 till United.

Vidic orsakade straff

Portsmouth kvitterade sedan överraskande, också det på straff. Nemanja Vidic blev avblåst för en tröjdragning i straffområdet och Kevin-Prince Boateng sköt 1–1. Ett resultat som stod sig till paus.

Det var dock aldrig tal om att United skulle tappa viktiga poäng i toppstriden. Redan tre minuter in i den andra halvleken sköt Rooney 2–1, framspelad av Ryan Giggs.

Sex minuter senare blev just Giggs fälld i straffområdet och återigen klev Wayne Rooney fram till straffpunkten. Och återigen lurade Rooney Asmir Begovic i Portsmouths mål.

Ryan Giggs avslutade målskyttet med att sätta 4–1 på en frispark.

Segern innebär att United bara är två poäng efter Chelsea. Londonlaget spelar dock först i morgon, då Arsenal väntar i ett stekhett derby.