Erik Hamrén föll i sin första match som svensk förbundskapten.

Italien vann med 1–0 i en tämligen avslagen historia.

– Det ser lovande ut, säger Hamrén till SVT.

Hans första landskamp var på väg att inledas med en drömstart utan dess like.

På bortaplan mot självaste världsmästarna kom skyttekungen Tobias Hysén helt fri redan efter två minuter.

Avslutet var dock inte av samma klass som löpningen och Cagliarimålvakten Federico Marchetti räddade utan större problem.

– Mål ändrar matcher. Hade vi gjort mål där kunde det ha blivit en annan match. Men jag är nöjd med hur vi startade matchen, säger Hamrén.

Sverige var klart piggast i matchinledningen och både Olof Mellberg och Johan Elmander var nära att spräcka nollan.

Men Italien tog över successivt och ledningsmålet kom relativt väntat i den 28:e minuten.

”Visar mod”

Giampaolo Pazzini kom högst på en hörna och skarvade vidare till Juventusbacken Giorgio Chiellini som enkelt nickade in 1–0.

I den andra halvleken gjorde Erik Hamrén flera byten men de svenska chanserna uteblev.

– Som helhet gör vi en bra prestation och visar mod och utstrålning. Det var spännande och skoj att vara med, säger Hamrén efter sin första landskamp som förbundskapten.

Isaksson nära

Det var först i slutminuten som Sverige lyckades skapa tryck mot hemmamålet i samband med en dubbelhörna.

Först räddade Marchetti när inhopparen Pontus Wernbloom fick skallen på bollen. På den efterföljande hörnan kom Andreas Isaksson upp i straffområdet, kom högst i luften – men nickade över.

– Vi tappade bollen lite för enkelt i perioder, det får vi jobba med. Offensivt måste vi ha ett bättre passningsspel, vi hamnade lite i tidsnöd ibland, men på det hela är jag nöjd. Vi måste komma i håg att vi möter ett starkt lag, säger Hamrén.