Parkerade bussen

Publicerad 2014-04-22

Mourinhos Chelsea stängde första semifinalen

Chelsea reste från London till Madrid för Champions League-semifinalen och körde rakt ut på planen med sin dubbeldäckade buss.

90 minuter senare kunde José Mourinho packa in ett 0-0-resultat i bagaget och bädda varmt för returen mot Atlético Madrid i London den 30 april.

– Du planerar aldrig ett resultat. Du planerar en strategi och en organisation men aldrig ett resultat, säger Mourinho i TV6.

På förhand handlade matchen om Fernando Torres återkomst till Madrid och José Mourinhos coachmöte med Diego Simeone, den mittfältare Torres en gång var kapten för i Atlético. Ett mäktigt tifo mötte spelarna när de kom ut till planen och publiken var laddade till max.

Tunga skador för Chelsea

Sedan rullade Chelsea ut bussen och drog i handbromsen. Mourinho mönstrade ett extremt defensivt lag som stängde alla ytor för det offensiva hemmalaget. 90 minuter senare hade portugisen lyckats med sin taktik och kunde vända bussen till London igen efter 0-0.

– Du planerar aldrig ett resultat. Du planerar en strategi och en organisation men aldrig ett resultat. Vi planerade att ge Atlético den match de normalt ger sina motståndare. Vi gav dem den matchen, där de inte hittar så stora ytor att spela på. Vi var starka, försvarade och försökte kontra, säger Mourinho till TV6.

Atlético försökte spräcka nollan genom hela matchen men kom aldrig riktigt nära, trots att Chelsea fick skador på både målvakten Petr Cech och mittbacken John Terry. I slutminuterna, när gästerna tröttats ut lite, kom de bästa chanserna.

Lampard avstängd

Diego Costa hade möjligheten med huvudet efter 88 minuter men avslutet styrdes undan av Gary Cahill när Cechs ersättare Mark Schwarzer fick hålla nollan.

– Jag kände mig bra. Jag var ganska varm eftersom det inte var lång tid efter att matchen startade, säger Schwarzer till Viasat Fotboll.

– Vi hoppas för Petr att det inte är allvarligt.

Det innebär att Chelsea nu får möjlighet att försöka avgöra dubbelmötet på hemmaplan den 30 april. Då saknas dock både John Obi Mikel och Frank Lampard som är avstängda.