Dagens namn: Gerhard, Gert

Succé direkt för John Guidetti

Publicerad 2013-11-19

Blev tvåmålsskytt mot Malta

Guidetti gjorde 1-0 redan efter elva minuters spel i comebacken mot Malta. Det var anfallarens första framträdande i landslagströjan sedan a-lagsdebuten mot Kroatien i februari 2012.

Första framträdandet i Blågult sedan februari 2012.

Det slutade med två mål för John Guidetti, 21.

– Det är ju John, han är duktig där, säger förbundskapten Håkan Ericsson till TV4 Sport efter 5-0 mot Malta.

Okej, Malta tillhör bottennationerna på ungdoms- och seniornivå. Men de svenska fansen fick se John Guidetti från start och som tvåmålsskytt.

I den elfte minuten skarvade anfallaren bollen i djupet till Viktor Claesson. Elfsborgsspelaren fick inte med sig bollen utan den blev fri och Guidetti nöp till med högern. Bollen satt lågt i bortre hörnet och betydde 1-0.

”Jag tror mycket på honom”

Claesson utökade sedan till 2-0 i den 20:e minuten innan Guidetti kunde trycka in en retur till 3-0 efter en knapp halvtimme. Förutom målen var Manchester City-anfallaren kreativ på offensiv planhalva.

Matchen slutade 5-0 efter mål av Branimir Hrgota och Christoffer Nyman. Guidetti spelade 61 minuter, han byttes ut mot Simon Kroon.

– Ja, det är ju John. Han är duktig där. Sedan ser vi att han har en del kvar i sitt steg, men det kommer att komma, jag tror mycket på honom, säger förbundskapten Håkan Ericsson till TV4 Sport.

Fyra i gruppen

Resultat betyder att Sverige har sju poäng efter fem spelade matcher i EM-kvalgrupp 7. Polen leder på 15 poäng, Turkiet har tio, Grekland nio och Blågult är fyra i gruppen. Malta är sist på noll poäng.

Guidetti var på bänken i senaste matchen mot Grekland, men fick då aldrig hoppa in. Hans senaste landslagsframträdande är A-lagsdebuten mot Kroatien i februari 2012.