David Villa petade bollen förbi Iker Casillas.

Casillas slängde sig – och fällde Villa.

Men domaren friade – trots vilda protester.

– Det är inget tvivel om att det ska vara straff, säger Jens Fjellström.

Det var 25 minuter in i matchen som den omdiskuterade situationen ägde rum. Lionel Messi slog en fin djupledsboll mot David Villa. Villa petade bollen förbi Casillas, som slängde sig och såg till så att Villas föll.

Domaren valde dock att inte blåsa straff, utan dömde inspark. Det vållade stor ilska Barcelona, som fick Gerard Piqué varnad för protest.

Mållöst i halvtid

Canal Plus expertkommentator Jens Fjellström förstod dock Barcelonas ilska.

– Det är ingen tvivel om att det ska vara straff, sade han.

Noterbart är att domaren i matchen, César Muñiz Fernández, bara dömt en straff för Barcelona under sin karriär i den spanska fotbollen, att jämföra med hela tio för Real Madrid.

Ställningen efter den första halvleken var 0–0. Barcelona var det laget som hade absolut mest av spelet, men de farliga chanserna var väldigt få.

Den absolut bästa chansen hade Real, då Cristiano Ronaldo i efterspelet till en hörna nickade, men Dani Alvés nickade bort bollen på mållinjen.