Zenit avgjorde kyligt drama

Publicerad 2012-02-15

Trots två målvaktstavlor lyckades Zenit besegra Benfica med 3-2 i Champions leagues åttondelsfinal. Avgörande målet kom två minuter före full tid, men det läckraste målet gjorde Sergej Semak då han klackade in bollen efter ett klackförspel.

När matchen inleddes på Petrovskij-stadion i St Petersburg visade termometern minus tio grader. Svenske domaren Jonas Eriksson var en av få aktörer på planen som avstod från underställ och vantar. Matchen var ganska avslagen men hettade till i samband med Semaks drömmål med tjugo minuter kvar.

”Nästan Zlatan-klass”

Målet kan vara ett av de snyggaste i årets Champions league. Alexander Kertjakov jagade i fatt en boll på högerkanten och klackade in den till Vladimir Bystrov som i sin tur volleyskarvade bollen vidare till inhopparen Semak. Semak, med ryggen mot mål, klackade in bollen vid bortre stolpen.

-Snacka om konstnummer, det är nästan Ibrahimovic-klass, säger Viasats expertkommentator Bosse Petersson.

Målvaktstavlor

Målet som betydde 2-1 till Zenit såg ut att bli matchavgörande. Men Zenits reservmålvakt Jurij Zjevnov hade inte sin bästa dag. Han släppte en billig retur i den första halvleken som gav Benfica ledningen och han bjöd även på 2-2-målet tre minuter före full tid.

Men minuten senare slarvade Benfica i försvaret och Zenit avgjorde genom Roman Sjirokov som gjorde sitt andra mål i matchen.