Publicerad 2013-03-27

Skräckarenan skakade världsstjärnan – tröstades med poncho

Syrgasen åkte återigen fram när Argentina VM-kvalade mot Bolivia på 3600 meter höjd.

Trots det kräktes Lionel Messi på grund av höjdsjukan.

– Vi visste att det skulle bli såhär, säger Messi till argentinska Olé efter matchen.

Som plåster på såren fick den lille argentinaren en poncho av Bolivias president.

Bolivias triumfkort, ökända mardrömsarenan Hernando Silis i La Paz, ligger på 3600 meter höjd.

Det är en plats där många storlag fått se sig besegrade, till stor del på grund av den tunna luften.

En av de mer minnesvärda skrällarna i La Paz kom när Brasilien åkte på sin första VM-kvalförlust på 40 år, 1993.

Bolivia såg också ut att gå mot en skräll när laget tog ledningen mot Argentina i första halvleken under tisdagskvällen.

Flera av de argentinska stjärnorna var helt slutkörda i paus och syrgasen gick åt ordentligt.

Di Maria kollapsade

Ángel Di Maria föll ihop på väg ut från första halvleken och Leo Messi uppges ha spytt på planen.

– Om jag är trött? Ja. Vi visste att det skulle bli såhär, och förberedde oss på det, med anfallarna ensamma där uppe och stillastående spel, säger Messi till Olé.

Argentina, som leder VM-kvalgruppen i Sydamerika i stor stil, lyckades ändå fixa ett kryss under tisdagskvällen.

Mittfältaren Ever Banega satte kvitteringen till slutresultatet 1-1 i den 44:e minuten.

– En mycket fin poäng, säger Leo Messi till argentinska Olé.

Men frågan är om poängen var lika fin som den poncho Messi fick av Bolivias president Evo Morales efter matchen.