Derbyt bryts – efter tio röda kort: ”Skam”

Bahia kvitterade mot Vitoria.

Det var bara början på ett superbråk.

Derbyt i Brasilien avbröts – efter tio(!) röda kort.

Att påstå att kaosscener utspelade sig på Barradão skulle vara en underdrift.

Efter den första halvleken mellan Vitoria och Bahia, i den brasilianska cupen Campeonato Baiano, var ställningen 1–0.

Så långt var allt lugnt.

I den andra halvleken brakade dock oredan ut.

I den 50:e minuten kvitterade Vinicius för Bahia på straff. Brassen valde att fira målet med en dans framför hemmalagets supportrar – vilket fick Vitoria-spelarna att rasa.

Ett storbröt, som inleddes med att Vitorias målvakt Fernando Miguel konfronterade Vinicius, utbröt. Totalt blev åtta spelare utvisade i situationen, varav tre stycken till spelare som satt på bänken, enligt BBC.

”Alla gick över gränsen”

Efter tumultet fortsatte matchen, med åtta hemmaspelare mot nio bortaspelare.

Matchen fortgick sedan till den 78:e minuten – då hemmalagets Uillian Correla fick sitt andra gula kort. Hans lagkamrat, Bruno Bispo, blev upprörd, konfronterade domaren och fick även han sitt andra gula kort. Det betydde att Vitoria hade färre än sju spelare på planen, vilket tvingade domaren att avbryta matchen.

– Det var inte trevligt. Alla var ilskna och alla gick över gränsen, vilket ledde till den här skamliga matchen. Vi kan bara be om ursäkt till fansen, för matchen var bra och välspelad innan vi förstörde den, säger målvakten Fernando Miguel enligt ESPN.

Enligt ligareglerna kommer Bahia tilldömas en 3–0-vinst.