Spurs snuvade serieledarna – igen

Publicerad 2013-01-20

Kvitterade mot United i sista sekund

I slutet av september inkasserade Tottenham sin första vinst på Old Trafford sedan 1989.

I dag såg de till att fortsätta på den inslagna vägen när man med ett sent mål snuvade Manchester United på segern.

– Vi satte stort tryck på dem i andra halvlek och förtjänade målet, säger Scott Parker.

Följ ämnen

Matchen såg ut att rinna Tottenham ur händerna.

Som så många gånger tidigare såg glödhete Robin van Persie till att ge sitt Manchester United ledningen när han slog till med en vackert placerad nick i den 25:e minuten.

Efter målet var det mycket Tottenham, men trots fint spel och flera kanonchanser lyckades de inte få hål på David De Gea.

Jätteräddning av De Gea

Närmast kom Clint Dempsey som, efter en lätt passning från Moussa Dembele, kom förbi Uniteds backlinje och kom ensam med De Gea.

Men spanjoren stod för en fantastisk reflexräddning och nekade Tottenham en efterlängtad kvittering – men den skulle komma.

Precis när de flesta trodde att det var över, i tredje övertidsminuten, fick Dempsey en ny chans när Aaron Lennon slog in en fin boll på anfallarens fötter. Den chansen tog han och matchen slutade 1-1.

Alex Ferguson  sågade en linjedomare som inte gav United straff när inbytte Wayne Rooney föll i straffområdet.

– Det var en solklar straff. Jag tycker att linjedomaren hade en väldigt dålig match. Det är chockerande, jag är väldigt besviken på hans dåliga insats, säger Ferguson.

Håller i fjärdeplatsen

Resultatet innebär att Londonklubben har plusstatistik på serieledarna, efter den galna 3-2-segern på Old Trafford i september – deras första sedan 1989.

Det innebär också att man ökar avståndet till de jagande lagen bakom i tabellen och har nu fyra poäng ner till Everton, med en match mindre spelad.

– Vårt mål är fjärdeplatsen. Vi tro på oss själva, vi har haft bra resultat och fortsätter prestera, säger en nöjd Clint Dempsey efter matchen.