Dagens namn: Maurits, Moritz

'Ibra' blåst på hjälterollen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-23

Zlatan Ibrahimovic gjorde Barcelonas enda mål mot Stuttgart och räddade laget från en tung bortaförlust.

Men det kunde blivit mer än så.

'Ibra' hade också ett skott som räddades av en försvarare på mållinjen.

Med armen.

EXTRA MÅLVAKT Stuttgarts Christian Molinari räddade Zlatans skott med armen.

Stuttgart hade större delen av spelet hemma på Mercedes-Benz Arena i den första halvleken, och skapade flera farligheter i Barcelonas försvar.

Och första målet kom också från de vitklädda tyskarna när Cacau gick upp och nickade in 1-0 till hemmalaget.

Kunde fått straff

Några minuter senare vinkade Stuttgart-spelarna på straff sedan bollen träffat på en Barçaförsvarares hand i straffområdet, men domaren friade då, men Cacau hade sedan ytterligare två grymma lägen att utöka ledningen – utan att lyckas.

Barcelona, och främst Leo Messi, skapade sedan en del framåt och Messi hade ett skott som Stuttgarts målvakt Jens Lehmann styrde i stolpen.

”Riktigt ilsket”

– Det är riktigt ilsket bland de spanska spelarna, sade Viasats Frida Nordstrand efter den första halvleken, som var på plats i Stuttgart.

Men det skulle bli muntrare.

Zlatan Ibrahimovic fick nämligen chansen att kvittera fri framför mål, Jens Lehmann räddade, men Ibra satte sedan sin egen retur och omfamnades av sina lagkamrater.

Sedan fick han också chansen att bli hjälte – men blåstes.

Stuttgart imponerade

En hörna gick ut till Zlatan, som vände om och drog direkt, men Stuttgarts vänsterback Christian Molinari agerade målvakt i det övergivna målet och räddade bollen med armen.

Barça skrek på straff, domaren friade, men på reprisen såg det ut som att också Zlatan fick bollen på armen i läget strax innan.

Matchen slutade 1-1, och Barcelona har nu trots allt ett ganska gynnsamt läge inför returen.

En Stuttgart-seger hade nämligen inte varit orättvis någonstans.