Manchester City såg ut att gå mot seger i kvartsfinalen av ligacupen.

Då dömde Kyle Walkers domarantagonist straff för Leicester på stopptid.

Målvakten Claudio Bravo såg ändå till att City tog sig vidare till semifinal.

Manchester City tog sig också vidare till semifinal, även om det blev ett dramatiskt slut mot Leicester.

I den på många sätt b-betonade startelvan fanns Bernardo Silva och målskytten från förra ligaomgången, Ilkay Gündogan. Duon samarbetade vid 1–0-målet som kom i den 26:e minuten, då den sistnämnde hittade fram till Bernardo som slog in matchens enda mål – trodde City.

Straff emot sig

Ställningen stod sig nämligen ända fram till stopptid då Kyle Walker var på Demarai Gray i det egna straffområdet. Domaren Robert ”Bobby” Madley pekade, till högerbackens stora förvåning, på straffpunkten och Jamie Vardy såg till att ta matchen till förlängning.

Efteråt gick Walker runt och skakade på huvudet och verkade helt oförstående inför Madleys domslut, som han för övrigt är välbekant med. Det var samma domare som visade ut spelaren i den andra ligaomgången mot Everton.

Walker fick dubbla gula kort inom loppet av några minuter och tvingades lämna planen. En lite väl enkel utvisning, menade många. Det mötet är det enda som City har tappat poäng i den här säsongen (1–1).

Matchen togs till straffläggning, där Leicester-stjärnorna Jamie Vardy och Riyad Mahrez blev syndabockar. Reservkeepern Claudio Bravo var på tårna och räddade båda straffarna vilket innebär att City är vidare.