Dagens namn: Maurits, Moritz

Zlatan målskytt i Serie A-premiären

Uppdaterad 2011-09-10 | Publicerad 2011-09-09

Men missade ett friläge

Det tog bara 28 minuter. Sedan hade Zlatan Ibrahimovic gjort säsongens första Serie A-mål för sitt Milan.

MILANO/STOCKHOLM. Lazio ledde med 2–0.

Då slog Zlatan Ibrahimovic till.

Han stötte in 1–2 – vilket hjälpte Milan till en poäng.

Men hade han satt ett friläge kunde det ha blivit tre...

– Det var viktigt att inte förlora, sa Zlatan till Sportbladet nu i natt.

Sportbladets Jennifer Wegerup på plats i Milano.

Zlatan Ibrahimovic vann Milans skytteliga den gångna säsongen då han gjorde 14 mål i ligan, och 21 totalt.

I kväll, när Serie A-säsongen inleddes, nätade han direkt.

– En premiärmatch är alltid speciell, vi tog en poäng och kom tillbaka, säger Zlatan.

Cassano assisterade

Zlatans första mål för säsongen kom efter en knapp halvtimme. Antonio Cassano, som tog tillvara på en fin chipp av Alberto Aquilani, slog på ett tillslag till höger om Lazios mål fram bollen till den svenske anfallaren som med ett helt öppet mål inte gjorde något misstag.

Målet innebar 1–2, då Lazio inlett matchen strålande och genom mål från de båda nyförvärven Djibril Cissé och Miroslav Klose gått upp till 2–0.

– Vi fick kämpa den första halvleken då Lazio spelade bra, konstaterade Milans tränare Massilimiliano Allegri efter matchen.

Efter Zlatans mål spelade dock Milan upp sig och kunde mindre än fyra minuter senare kvittera genom Cassano som nickade in Aquilanis hörna.

Missade friläge

I den andra halvleken var Milan det bättre laget, men något till mål blev det inte. Detta trots att Milan hade ett par heta chanser, bland annat ett friläge för Zlatan Ibrahimovic efter 84 minuter.

– Det var den första matchen och vi saknade lite rytm och fart, säger Allegri.

– Vi hade kunnat göra bättre ifrån oss, men vi reagerade och i den andra halvleken skapade vi många chanser.

Matchen slutade därmed 2–2.