Häcken hakar på i kampen om en allsvensk plats nästa säsong.

Tacka Teddy Lucic för det.

Det före detta landslagsmannen avgjorde kvällens bortamatch mot Sirius på Studenternas i Uppsala.

– Som jag ser det är det fem lag som slåss om det, säger Lucic.

Teddy segermål kom i den 83:e minuten och betydde 3–2 sedan hemmalaget kommit tillbaka från 0–2-underläge.

– Det kändes bra. Vi spelade bra fram till 2–0, men sen tappade vi. Men vi lyckades växla om sedan de kvitterat, sa Lucic till TV4 Sport.

Lucics segermål kom efter förarbete av Johan Henriksson. Från kortlinjen på ögersidan spelade han bollen snett inåt bakåt och Lucic sköt direkt när han fick chansen. Skott gick i stolpen och via målvakten Jon Rytterbros rygg in i mål.

Häcken hade ledningen med 2–0 i början av andra halvleken sedan Robert Mambo Mumba nickat in lagets andra mål. Men hemmalaget gav sig inte. Mani Tourang låg bakom båda Siriusmålen. Först rakade han in en hörna och i den 73:e minuten ordnade han fram den straff som Daniel Hoch kunde utjämna på.

Men tio minuter senare gick ändå ridån ner för hemmalaget.

I och med segern avancerar Häcken till fjärde plats i tabellen, tre poäng efter Ljungskile som just nu ligger på uppflyttningsplats.

För Sirius innebär förlusten att drömmen om allsvenskan inte blir något annat än just en dröm. Laget ligger åtta på 31 poäng.