Hjärnsläppet ger HIF ett guldläge

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2011-08-28

Örebro höll tätt – då bjöd Johansson på segern

Örebro höll tätt mot guldjagande Helsingborg.

Då tog Per Johansson ett mycket onödigt rött kort som tillät HIF att ta över matchen och vinna med 2-0.

– Det här var en jättetuff match för oss, säger tränaren Conny Karlsson.

Helsingborg fortsätter att storma mot guldet. Men Örebro höll på att skapa problem för HIF.

Tog över fullständigt

I 56 minuter höll ÖSK tätt och tillät inte hemmalaget att avgöra. Då tacklade Per Johansson Mattias Lindström mycket onödigt och drog på sig sitt andra gula kort.

Efter utvisningen tog Helsingborg över matchen fullständigt. HIF bjöd på stor uppvisning med en man mer och avgjorde matchen med två mål.

Hannu Patronen satte in 1-0 efter 71 minuter sedan Kushtrim Lushtaku missat en resning. Tvåan var betydligt snyggare.

Leder med sex poäng

May Mahlangu löpte sig fri straffområdet och prickade in 2-0 perfekt i det bortre krysset.

– Det här var en jättetuff match för oss. Vi åker ur Europa på torsdagen och in och spela här. Spelarna imponerar mig på, säger HIF-tränaren Conny Karlsson.

Helsingborg leder nu allsvenskan med sex poäng före Elfsborg.