Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-14

Zlatan Ibrahimovic gjorde en stormatch, Henrik Larsson var bänkad och Fredrik Ljungberg blev utbytt.

De tre supersvenskarnas klubblag klev in i Champions League på onsdagskvällen.

Och alla tre tog programenliga trepoängare – även om det satt hårt åt för Arsenal.

Zlatan och Juventus lekte stundtals med Club Brugge. Och segersiffrorna hade kunnat bli betydligt större – om inte reservmålvakten Stijn Stijnen stått för en jättematch. Nu höll Stijnen nollan ända till matchens 66:e minut.

Zlatan ordnade fram en frispark för Juventus fem meter utanför straffområdet. Frisparken togs av Nedved och bollen satt fint innanför Stijnens vänstra stolpe.

Tio minuter senare var det dags igen. Camoranesi spelade fram Trézéguet, som säkert lobbade in bollen i mål.

Bara någon minut senare hade Zlatan sin stora chans. Stijnen var överspelad för en stund, men försvaret jobbade hem, skottet dröjde och den storspelande Brugge-målvakten hann tillbaka och kunde rädda.

Med fem minuter kvar att spela ordnade Jeanvion Yulu-Matondo lite spänning till slutminuterna.

Jonathan Blondel testade ett volleyskott efter en hörna, men fick ingen riktig träff. Istället nickade Yulu-Matondo in reduceringen i en båge över Abbiati i Juve-målet.

Brugge pressade och stressade frenetiskt de sista minuterna, men närmare än reduceringen kom man aldrig.

Bergkamp frälste Arsenal

I London hade Arsenal väldiga problem med Malmös banemän från Thun. Först efter två stopptidsminuter kunde Dennis Bergkamp få in segermålet.

Arsenal dominerade matchen kraftigt från start. Men Thun gjorde en enorm laginsats och gav inte upp en centimeter i onödan.

Inte skulle det bli lättare av att Robin van Persie blev utvisad i första halvleks sista minut. Van Persie gick in i en luftduell med foten alldeles för högt och stämplade Alen Orman i ansiktet.

Thun öppnade andra halvlek starkt, men då passade Arsenal på. Gilberto nickade in Pires hörna vid den bortre stolpen.

Bara två minuter senare kvitterade Thun. Kolo Toure misslyckades med att nicka bort ett inlägg och Nelson Ferreira sköt in 1-1.

Arsenal malde på - Thun försvarade sig bra. Vid två tillfällen var Fredrik Ljungberg nära att iklä sig hjälterollen, men båda avsluten gick tätt utanför.

Med åtta minuter kvar av ordinarie matchtid byttes Ljungberg ut mot Jose Antonio Reyes och tio minuter senare slog den gamle till.

Sol Campbell hittade Bergkamp med en långboll och holländaren tryckte, med mycket vilja och skicklighet, in segermålet.

Valdés säker i målet

Barcelona gjorde inte mycket mer än vad som behövdes borta mot Werder Bremen. Henkes lagkompisar inledde matchen starkt och redan efter 13 minuter satte Deco dit ettan, efter fint samspel med Eto’o och Ronaldinho.

Barcelona fortsatte dominera ett tag till, men Werder Bremen, anförda av Johan Micoud, kämpade sig in i matchen. Mot slutet av den första halvleken såg det riktigt virrigt ut i Barcelona-försvaret och Werder Bremen radade upp chanser.

Barcelona ska vara tacksamma att Víctor Valdés var säkerheten själv på onsdagskvällen.

Andra halvlek blev mycket tempofattig. Barcelona var mest intresserade av att hålla boll och spela av matchen.

Underbarnet Leo Messi byttes in i 66:e minuten. Han behövde bara tio minuter på sig för att göra skillnad. Messi bröt in i straffområdet efter en passning från Ronaldinho – duktiga vänsterbacken Christian Schulz hann inte med och rev ned den unga argentinaren. Straff – och mål – av Ronaldinho. Hur säkert som helst till vänster om Andreas Reinke.

Henrik Larsson blev kvar på Barcelonas bänk hela matchen.