Efter en lång poängtorka hittade Daniel Sedin rätt igen.

Det blev ett mål från Vancouvers poängkung när laget slog Los Angeles med 3–1.

– Skönt. Det var ett bra test för oss, sa Daniel.

Vancouver, som vunnit och förlorat varannan match den senaste tiden, inledde i natt en fem matcher lång bortaturné.

Och det blev intensivt från första nedsläpp. Hemmalaget Los Angeles Kings kom ut på isen rustade för att visa att de kunde stå emot NHL:s poängmässigt bästa lag.

Hårda tacklingar, full speed under skridskorna och en stämning bland de 18?118 i Staple Center som påminde om slutspelsmatch.

– De spelade hårt. Det kändes som en play off-match och det fick igång oss också. Men vi lyckades stå emot och skapade många chanser. Det var på tiden att vi lyckades sätta några puckar också, sa Daniel Sedin.

Missnöjd med power play

Dock var det hemmalaget som tog ledningen efter drygt fem minuter när Dustin Penner, nyförvärvet från Edmonton, lyckades peta in sitt första mål som Kings-spelare.

Dansken Jannik Hansen kvitterade några minuter senare och i den andra perioden kom Daniel Sedins 2–1-mål som skulle visa sig vara matchavgörande.

Brorsan Henrik serverade pucken till backen Christian Erhoff som avancerade in mot mål, avlossade ett skott som målvakten Jonathan Quick lämnade retur på. Vid bortre stolpen knuffade Daniel Sedin undan sin bevakare och lyckades stöta in pucken i ett halvt övergivet mål.

– Skönt att sätta den efter att vi missat så många power play-lägen. Där har vi en del att jobba på, sa Daniel i tv-intervjun efter matchen.

300 vinster för Luongo

Alex Burrows avslutade sedan med att sätta 3–1 i tom bur med 37 sekunder kvar av matchen.

Vancouvers målvakt Roberto Luongo räddade 21 skott och noterades för sin 300:e seger i NHL – som 25:e målvakt genom tiderna.

Daniel Sedin utökade faktiskt ledningen i poängligan eftersom närmaste konkurrenten Steven Stamkos, Tampa Bay, i natt blev poänglös i 4–2-förlusten hemma mot Montreal. Sedin har 80 (33+47) poäng och är två före Stamkos med 78 (41+37).

Kommande natt möter Canucks Anaheim och senare väntar i tur och ordning San Jose, Phoenix och Calgary innan det är dags att vända hem till Vancouver igen.