Buades ut efter andra perioden

Publicerad 2024-09-20 22.50

Spridda burop hördes på Hovet efter två perioder.

Då tog sig AIK i kragen mot Södertälje och fixade sånär förlängning.

Men när allt var sagt och gjort stod SSK som segrare i den hockeyallsvenska premiären.

AIK hade inte haft någon vidare kväll i klassikermötet hemma mot Södertälje.

Albin Carlson gjorde mål för gästerna bara åtta sekunder före den första periodvilan.

Särskilt mycket bättre blev det inte heller i andra för AIK.

Burop

Carter Souch satte 2–0 för SSK tidigt i perioden och Nicolaj Meyer utökade till 3–0. När AIK-spelarna gled ut i omklädningsrummet efter andra perioden hördes också en hel del burop från de 6 951 åskådarna.

Tränaren Markus Åkerblom valde också att byta ut målvakten Victor Brattström efter det tredje baklängesmålet – i målvaktens seriedebut för klubben.

– Jag tyckte det var rätt läge att få ett stopp i matchen och få till en förändring. Victor kommer igen, säger Åkerblom.

Brattström tas i försvar av lagkamraten Simon Åkerström.

–Det är inte ”Brattens” fel. Han (Åkerblom) ville kanske väcka laget. Så brukar det vara, att de vill väcka laget på något sätt, säger han.

Närmade sig

Någon form av väckarklocka blev det i alla fall för AIK kom ut med en annan energi i tredje perioden.

Med sex och en halv minut kvar att spela satte Lukas Zetterberg 1–3 och AIK skulle närma sig alltmer. För med mindre än två minuter kvar att spela gjorde Oskar Magnusson 2–3 när AIK hade tagit ut målvakten.

Men det räckte inte hela vägen för AIK.

Viktor Liljegren punkterade matchen i tom målbur, Södertälje vann med 4–2 och AIK:s nya tränare Markus Åkerblom inledde sin sejour med förlust.

– Otroligt skönt. Derby, borta, bra stämning på läktaren, grymt bortafölje och tre poäng. Magiskt, konstaterar Södertäljes Sebastian Dyk.