Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-27

Bara en poäng för Sverige mot Lettland

Tre Kronors andra VM-match slutade med fiasko.

Det blev bara en poäng mot Lettland, som vann efter straffar.

– Om vi ska gå långt i den här turneringen måste alla höja sig ett snäpp, säger Magnus Johansson till Sportbladet.

Tre Kronor inledde sin andra VM-match piggt. Och när Linus Omark tidigt stötte in 1–0 på retur -– efter förarbete av radarpartnern Johan Harju – såg det ut som om Sverige skulle koppla ett ordentligt grepp om händelserna.

Men i stället vaknade Lettland.

Kalldusch

Stefan Liv fick göra ett par bra räddningar i den första perioden och Lettland fortsatte att diskutera även i rond två. Därför kom Krisjanis Redlihs kvittering till 1–1 ganska logiskt. Stefan Liv hade ingen chans på det tunga skottet från blå.

Bara 45 sekunder från periodpausen kom den riktiga kallduschen: Lauris Darzins stötte in 2–1 från nära håll.

Bengt-Åke Gustafsson var av förklarliga skäl inte särskilt nöjd inför den tredje perioden.

– Vi måste ju upp och börja vinna kamperna, sa förbundskaptenen till TV6.

Det blev också i tredje perioden.

Miss av Berglund

Magnus Johansson sköt 2–2 tidigt och Tre Kronor hade en hel del bra chanser att avgöra.

Men det blev oavgjort efter full tid och förlängning, vilket innebar att matchen avgjordes på straffar.

Mattias Weinhandl och Magnus Johansson satte sina två första straffar. Men Patrik Berglund och Magnus Johansson (som sköt sin andra straff) missade.

När så Nizivijs satte sin straff, så vann Lettland matchen.

– Dom hade ett kompakt försvar och det är lurigt att möta ett sådant lag som spelar lite på halvchans, säger Magnus Johansson till Sportbladet.

– Vi är så klart jättebesvikna. Vi är inte alls nöjda med det vi presterade i den här matchen, säger Bengt-Åke Gustafsson till TV6.