”Jag tror aldrig jag sett ett märkligare mål här”

Publicerad 2013-11-08

Är det Thorntons märkligaste mål i karriären?

Joe Thornton har gjort 333 NHL-mål.

Och det senaste – det i morse – var nog det mest lyckosamma.

Efter flera märkliga studsar hittade pucken in bakom en paff Robert Luongo i Vancouvers mål.

Nu räckte det ändå inte för Thorntons San Jose som förlorade med 4–2.

Matchen hann bara pågå i en dryg minut när Joe Thornton, 38, dumpade ner pucken i kortsargen.

Där började den leva sitt eget liv.

Från sargen studsade pucken bakom målet, träffade buren i nederkant, ”klättrade” upp, studsade på ribban, träffade Roberto Luongos axel och damp ned i mål.

– Jag tror jag aldrig sett ett märkligare mål i den här byggnaden än det där, sa den amerikanske tv-kommentatorn.

Och första perioden fortsatte underhålla. Totalt blev det fem mål – fördelat på tre för Vancouver och två för San Jose.

Sedan lugnade matchen ner sig i ”The Shark Tank” och Vancouver kunde – efter att Zack Kassian utökat till 4–2 – hålla undan och vinna.

Se Thorntons märkliga mål här (OBS! Extern länk)